European Travellers

,

European Travellers

Two friends, Homer from Greece and Dimitar from Bulgaria, decide to travel around Europe. They want to explore new places and make new friends.
They meet at the Parthenon, in Athens, Greece to begin their journey on their magic carpet.

Δυο φίλοι, ο Όμηρος από την Ελλάδα και ο Δημήτριος από την Βουλγαρία, αποφασίζουν να ταξιδέψουν στην Ευρώπη. Θέλουν να εξερευνήσουν νέα μέρη και να κάνουν νέους φίλους. Συναντιούνται στον Παρθενώνα, στην Αθήνα, για να ξεκινήσουν το ταξίδι τους πάνω στο μαγικό τους χαλί.




"Εκπαιδευτική δράση με επίκεντρο την ιδέα της Ευρώπης" indexanthi 27 Φεβρουαρίου 2016

,


Εκπαιδευτική δράση με επίκεντρο την ιδέα της Ευρώπης


Μια πρωτότυπη εκπαιδευτική δράση με βιωματικό χαρακτήρα και ευρωπαϊκή διάσταση, με στόχους τη γνωριμία, τη συνεργασία και την κατανόηση της πολυμορφίας της ιδιότητας του ευρωπαίου πολίτη, της ιδέας και των αξιών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, έχει ξεκινήσει στην ευρύτερη περιοχή της Ξάνθης.

Στο πρόγραμμα λαμβάνουν μέρος μαθητές/τριες της Ε’ τάξης από το μειονοτικό δημοτικό σχολείο Μύκης, της Δ’ τάξης του 7ου δημοτικού σχολείου Ξάνθης και της Γ’ τάξης του δημοτικού σχολείου Διομήδειας.

Επικεφαλής/συντονιστής του προγράμματος είναι ο Νικόλαος Καμέας, εκπαιδευτικός φυσικής αγωγής του οκταθέσιου μειονοτικού δημοτικού σχολείου Μύκης και "Teacher4Europe", ενώ συνεργάζονται και όλοι οι εκπαιδευτικοί των μαθητών που συμμετέχουν: οι εκπαιδευτικοί της Ε΄ τάξης του μειονοτικού δημοτικού σχολείου Νικόλαος Παπαδημητρίου και Αχμέτ Χουσεΐν Μπασιά, η εκπαιδευτικός αγγλικής γλώσσας Μαρία Κουγιουμτζόγλου, η εκπαιδευτικός της Δ΄ τάξης του 7ου δημοτικού σχολείου Ξάνθης Ελένη Μακρή και η εκπαιδευτικός της Γ΄ τάξης του δημοτικού σχολείου Διομήδειας Γεωργία Παρασκευοπούλου.